a

Samsun İYİ Parti’de deprem!


İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy’un talebi üzerine İYİ Parti Genel Merkezi Çarşamba ve Terme İlçe Başkanlarını, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevden aldı.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy’un talebi üzerine Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı ile İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız yönetim kurullarıyla birlikte görevden alındı. Görevden almalarla ilgili hiç bir gerekçe açıklamayan Aksoy’un “Kırgınlık olmasın” diye gerekçeyi açıklama yapmaktan kaçındığı ancak genel seçimlerde bu ilçelerin başarısız olduğunu genel merkeze bildirerek bu talebi dile getirdiği söyleniyor.

“ERHAN USTA’NIN OPERASYONU” DENİLİYOR
İYİ Partiye yakın kaynaklar ise bunun bir Erhan Usta operasyonu olduğunu öne sürüyor. İddiaya göre Erhan Usta’ya yakınlığıyla bilinen kurucu ilçe başkanı Oğuz Pamuk’un Terme İlçe başkanı Ayyıldız ile arası açıktı. Erhan Usta, Çarşamba’ya yaptığı programda MHP’nin ileri gelenlerini ziyaret etti. İYİ Parti İlçe Başkanlığına haber vermeden yapılan programa İlçe Başkanı Yazıcı katılmamıştı. Bu bardağı taşıran son damla oldu.

İL KONGRESİNE DAYANAN BİR HESAPLAŞMA MI?
Diğer taraftan İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı ve ilçe yönetimi, Samsun İl Kongresi’nde İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy’a açıktan muhalefet ederek birbirinden ilginç projeleriyle gündeme gelen diğer İl Başkan Adayı Önder Fatih Şenol’u desteklemişti. Kongre sonrası İl Başkanı Hasan Aksoy’un birçok sohbet ortamında rakibini destekleyen ilçeleri görevden alacağını söylediği iddia ediliyordu. Önder Fatih Şenol’a destek veren Çarşamba ve Terme İlçe yönetimlerinin görevden alınmasının nedeni de buna yorumlanıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TİMBİR Danışma Kurulu Başkanından Tekirdağ Vali’sine ziyaret

timbir - birlik haber ajansi