a

Ekmek satışında yeni dönem!

TSE’nin fırınlardaki ekmek satışına ilişkin yeni düzenlemeleri dikkat çekti. Bu kurallar doğrultusunda, ekmeklerin üzerine fırının adı, üretim yeri, tarihi, kullanılan un ve son kullanma tarihi bilgileri yazılması zorunlu hale getirildi. Ekmeğe elle temas edilmeyecek Türk Standartları Enstitüsü (TSE), fırınlardaki ekmek satışında yeni düzenlemelere gitti. Buna göre, ekmeklerin kabarması, iyi pişmesi ve yanmamış olması gerekecek. Ekmeğin üzerine fırının adı, üretim yeri, tarihi, kullanılan unun adı ve son kullanma tarihi yazılacak. Ayrıca, ekmeğe elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılacak ya da poşete konulacak. Kararlar, fırıncılar tarafından ise tepkiyle karşılandı Ekmeğe getirilen yeni düzenlemelere tüketiciler olumlu tepki verirken, fırıncılar itiraz etti. Sıcak satış yaptıklarını ve ekmeği akşama kadar bekletmediklerini belirten fırıncılar, etiket düzenlemesinin ekstra maliyet getireceğini ifade etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kızıldeniz’de ortalık yangın yerine döndü

timbir - birlik haber ajansi