a

Kadın Emeği Festivaline fırtına engeli

Büyük bir coşkuyla başlayan ve yoğun talep üzerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan tarafından 1 Eylül tarihine kadar uzatılan Samsun Kadın Emeği Festivali, fırtına nedeniyle sonlandırıldı.
Talimatı Başkan Doğan verdi
Atakum’da düzenlenen festivale katılım beklenenin üzerinde gerçekleşti. 300’den fazla kadının katılarak stant açtığı festivale vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Binlerce vatandaşın katılımıyla devam eden ve üç gün sürecek olan festival aşırı talep üzerine Başkan Halit Doğan’ın talimatı ile 1 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldı.
Çıkan fırtınada çadırlar uçtu
Samsun’da kadınların üretme gücünü ortaya koyan ve el emeği ürünlerinin sergilendiği festival coşku içindedevam ederken hafta sonu çıkan fırtınanın ardından bazı çadırların uçması üzerine katılımcılar bizzat olaya müdahale etti. Daha sonra vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla yine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan tarafından verilen talimatla festival sonlandırıldı.

Kalıcı mekanlar yaptırılacak

Kadın Emeği Festivali’nin amacına ulaştığını belirten ve emeği hecen herkese teşekkür eden Başkan Doğan, kadın emeğinin değer bulduğu bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini kaydederek Samsun’da üretime katkıda bulunan kadınların emeklerinin böyle üç günlük fuarlarla değil, kalıcı satış noktaları oluşturularak değerlendirileceğini söyledi. Bu konuda gerekli talimatı verdiğini belirten Başkan Doğan, bundan sonra da bu tür etkinlikleri ulusal boyutlara taşıyacaklarını ifade etti. Samsun OLAY

 

0 0 0 0 0 1

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İlkadım’da gönüllere dokunan hizmetler devam ediyor

timbir - birlik haber ajansi