a

Kahverengi kokarca fındık üreticisini vurdu

Karadeniz bölgesinin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta ‘kahverengi kokarca’ zararlısının verdiği zarar üreticileri zor durumda bıraktı

Toprak Mahsulleri Ofisi de ilk açıklamasında ürünlerini getiren çiftçiye 45 gün sonra ödeme yapılacağını duyurmuştu.
Zararlı böcekten dolayı randıman oldukça düşük çıkarken, üreticiler TMO’nun kapısından döndü. 38 ila 42 arası randıman çıkan fındıkta üreticiler beklediği kazancı elde edemedi.
TMO tarafından yapılan açıklamada, 45 gün sonra yapılacak ödemeler 15-21 gün arasına çekildi. Fındıktan gelecek parayı bekleyen üreticiye bu haber müjde gibi geldi.
Çiftçilerin ve Ziraat Odaları’nın gündemde tuttuğu TMO ödemeleri, yoğun talepler ve mücadele sonucunda 15-21 gün içinde yapacak.
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ve aynı zamanda fındık üreticisinin yanında olan, talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye teşekkür etti.
Erdal Avcı, “TMO fındık üreticisine ödemeyi 45 içinde yapacağını açıklaması üreticilerimize kahverengi kokarcadan daha fazla zarar vermişti. Çiftçi ürününü yok pahasına fırsatçılara / tüccarlara satmak zorunda kalacaktı ki; TMO’dan müjdeli haber geldi. 15-21 gün arasında yapılacak ödemelerle tüccar da fiyatları yükseltecektir. Hep dediğimiz gibi çiftçilerimizin adresi TMO olmalıdır. Zaten böcekten dolayı randımanı düşük çıkan fındık, çiftinin güvendiği TMO’nun olacaktır. Çiftçimiz kesinlikle elindeki fındığı tüccara satmasın, TMO, devletimiz çiftçisine sahip çıkacak, ürününü alacaktır.”
Samsun OLAY

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Silahlı Saldırı Polislerin Gözleri Önünde Gerçekleşti: Sokaklar Kaosa Dönüştü

timbir - birlik haber ajansi