Köfteci Yusuf’un sahibi sessizliğini bozdu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim'de yayımladığı taklit-tağşiş ürünler listesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Listede, ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf'un da bulunduğu birçok işletmede domuz eti kullanıldığı belirlendi. Bakanlığın "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" kategorisine dahil ettiği Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, iddiaların gündeme gelmesinin ardından kamuoyundan uzaklaştı. Yurt genelinde 280 iş yerimiz var Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, Sözcü TV’ye verdiği röportajda, yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Akkaş, "Başıma ne getirildiğini bilmiyorum. Olayı adalete bildirdim, benim siyasi gücüm yok, işimde ekmeğimde olan biriyim," dedi. Türkiye genelinde 280 iş yerinin bulunduğunu ve yanında 12 bin kişinin çalıştığını belirten Akkaş, "700'ü aşkın gıda mühendisi ve veteriner var. Bunların arasında böyle bir şey yapmaya kalkışsanız bile yapamazsınız," şeklinde konuştu. "Ben garip bir kuşum, yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim. Bu olayın en kısa zamanda aydınlanması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Kötüler iyilerden daha zeki, iyiler sonuçta her zaman kazanır," ifadelerini kullanan Akkaş, konunun üzerine gideceğini vurguladı.